Enkele projecten van Ingenieursbureau Faas & van Iterson

Op deze pagina vindt u een aantal projecten waarbij Ingenieursbureau Faas & van Iterson betrokken was. Benieuwd naar een samenwerking met Faas & van Iterson? Wij vertellen u graag meer. Neem contact op

Nieuwbouw bedrijfspand en kantoor te Rijnsburg

Fix Fisch aan de Trappenberglaan te Rijnsburg verwerkt visproducten. Het pand is voorzien van koelruimten, opslag, verwerkingsruimten, een vriescel en kantoorruimten. Aandachtspunt van dit object: kolomvrije ruimten waardoor grote overspanningen nodig zijn. Het gebouw is gemodelleerd in 3D (Tekla Structures).

Renovatie en nieuwbouw “De Waag” te Leiden

Verbeteringen aan het monument:

  • Stabiliteit en sterkte van de kapconstructie
  • Scheurvorming in de gewelven en dragende kolommen
  • Maatregelen ten aanzien van de scheefstand
  • Nieuwbouw: glazen gebouw achter de Boterhal t.b.v. horeca

Nieuwbouw Résidence Belvedere te Noordwijk

Aan de zuidduinen gelegen appartementengebouw met de uitstraling van de vroegere villa "Belvedere". Het gebouw bevat 11 zeer luxe appartementen met parkeerkelder, op staal gefundeerd. De in het werk gestorte "parkeerbak" draagt de "traditioneel" opgebouwde bovenbouw bestaande uit kalkzandsteenwanden met breedplaatvloeren.

Nieuwbouw woning in plan Gele Lis te Den Haag

Deze woning in het plan Gele Lis heeft een zeer open karakter. De verdiepingsvloer kraagt aan 3 zijden uit over de bouwmuren. Extra aandacht is vereist bij het verzorgen van de stabiliteit. Modellering in het 3d-pakket Revit geeft extra inzicht in de constructie.

Nieuwbouw zorgvilla Meerlhorst te Heemstede

In het centrum van Heemstede is een nieuwe zorgvilla in ontwikkeling op de plek van "De Meerlhorst". De nieuwe villa zal naar verwachting rond de 16 kamers bevatten. Dit project is uitgewerkt in het tekenprogramma REVIT van Autodesk. De bouw is inmiddels gestart.