Zo gaan wij te werk

Bij alles wat wij doen, gaan we zeer grondig te werk. Onze verantwoordelijkheden zijn groot, dus laten we niets aan het toeval over. In principe zijn er, naast de algemene constructieve randvoorwaarden, vier heel belangrijke aandachtspunten bij de totstandkoming van een ontwerp:

  • Sterkte van de constructie
  • Doorbuiging van onderdelen
  • Brandveiligheid van het gebouw
  • Voorkomen van wateraccumulatie bij lichte daken

Geavanceerde software

Bij Faas & van Iterson werken we met een geavanceerd softwarepakket van Technosoft. Vanzelfsprekend werken we altijd met de meest recente versie. Onze software is aangepast aan de nieuwe regels volgens de Euro-codes.

Zo blijven we altijd up-to-date en werken we altijd conform de meest recente normen en wet- en regelgeving. Voor vloeren met complexe vormen die in twee richtingen dragen, gebruiken we het elementenprogramma Axis-VM van Technosoft. Hiermee kunnen we op een economische manier vloeren ontwerpen.

Tekenprogramma

Met het tekenprogramma Autocad werken we onze projecten in 2D uit zodat we architecten, aannemers en particuliere opdrachtgevers duidelijk inzicht in de constructie kunnen geven. 

We zijn gestart met het werken volgens de BIM-methodiek (Building Information Modeling). Dit betekent dat de tekeningen in een 3D-model worden opgezet. Uit deze 3D modellen worden de plattegronden, matenplannen, palenplannen, doorsneden, details en de maatvoeringstekeningen gegenereerd. Aanpassingen kunnen eenvoudig worden verwerkt. Hiervoor gebruiken we de tekenprogramma’s TEKLA van Construsoft en REVIT van Autodesk.

Tot slot kan de aannemer het model gebruiken voor het bepalen van de benodigde hoeveelheden van de verschillende materialen.

ingenieursbureau Faas & Van Iterson